طرح توجیهی تولید ژلاتین از پودر استخوان
طرح توجیهی تولید ژلاتین از پودر استخوان
ژلاتين در صنايع مختلف کاربردهاي وسيعي دارد بهطور کلی مصارف عمده ژلاتین به شرح ذیل میباشد:
مصارف غذايي:
از كاربردهاي عمده ژلاتين استفاده در تهيه شيريني، آبنبات، مارمالاد، دسرهاي آماده و.. . می باشد، همچنين در محصولات لبني و فرآورده هاي گوشتي و غذاهاي منجمد بهعنوان كلوئيد محافظ عمل مي كند. در دسرها حدود 8 تا 10 درصد وزن خشک دسر را ژلاتین تشکیل میدهد. 3/0 تا 5/0 درصد از ماست، 2 تا 3 درصد از شیرینها را نیز ژلاتین تشکیل میدهد.
مصارف داروئي:
از ژلاتين براي تهيه كپسولهاي ژلاتيني نرم و سخت بهعنوان روكش و بايندر بهعنوان حامل شيافها بهصورت فيلم ژلاتين قابل جذب، ژلاتين اسفنجي قابل جذب، پودر ژلاتين قابل جذب در قطره چشمي ژلاتين و همچنين بهعنوان كمك پروتئين غذايي در سوء تغذيهها استفاده میگردد.
دلیل استفاده از ژلاتین در صنایع دارویی این است که ژلاتین یکی از خالصترین و کاملترین پروتئینهای موجود میباشد. همچنین خیلی سریع جذب بدن میگردد. اکثر آمینو اسیدهای مورد نیاز سلولهای بدن در ژلاتین موجود است و تنها آمینو اسیدهای حاوی سولفور در ژلاتین وجود ندارند. در کل در ژلاتین 18 نوع آمینو اسید وجود دارد. یعنی از 10 آمینو اسید مورد نیاز بدن 9 عدد آن در ژلاتین موجود است.