logo-white
دسته بندی ها
سبد خرید خالیست

میکروبیولوژی عمومی جزوات دانشگاهی

ایرانیمحصول
اورجینالضمانت کیفیت
docx فرمت فایل
3.553kib حجم فایل

میکروبیولوژی عمومی جزوات دانشگاهی

میکروبیولوژی (از یونانی باستان μῑκρος (mīkros) «کوچک»، βίος (bíos) «زندگی» و -λογία (-logía) «مطالعه») مطالعه علمی میکروارگانیسم‌هایی است که تک سلولی (تک سلولی) هستند. چند سلولی (متشکل از سلول های پیچیده)، یا بدون سلولی (فقدان سلول).

میکروب شناسی زیرشاخه های متعددی از جمله ویروس شناسی، باکتری شناسی، پروتیستولوژی، قارچ شناسی، ایمونولوژی و انگل شناسی را در بر می گیرد.

میکروارگانیسم‌های یوکاریوتی دارای اندامک‌های متصل به غشاء هستند و شامل قارچ‌ها و پروتیست‌ها می‌شوند، در حالی که ارگانیسم‌های پروکاریوتی – که همگی میکروارگانیسم‌ها هستند – معمولاً به عنوان اندامک‌های فاقد غشاء طبقه‌بندی می‌شوند و شامل باکتری‌ها و آرکیا می‌شوند.

میکروبیولوژیست ها به طور سنتی برای جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم ها به کشت، رنگ آمیزی و میکروسکوپ تکیه می کردند. با این حال، کمتر از 1 درصد از میکروارگانیسم‌های موجود در محیط‌های معمولی را می‌توان به‌صورت جداگانه با استفاده از روش‌های فعلی کشت داد.

با ظهور بیوتکنولوژی، میکروبیولوژیست ها در حال حاضر بر ابزارهای زیست شناسی مولکولی مانند شناسایی مبتنی بر توالی DNA، به عنوان مثال، توالی ژن 16S rRNA که برای شناسایی باکتری ها استفاده می شود، تکیه می کنند.

ویروس‌ها به‌طور متغیری به‌عنوان ارگانیسم‌ها طبقه‌بندی می‌شوند،  زیرا آنها را یا به عنوان میکروارگانیسم‌های بسیار ساده یا مولکول‌های بسیار پیچیده در نظر گرفته‌اند.

پریون ها که هرگز به عنوان میکروارگانیسم در نظر گرفته نمی شوند، توسط ویروس شناسان مورد بررسی قرار گرفته اند، با این حال، از آنجایی که اثرات بالینی ردیابی شده در آنها در ابتدا به دلیل عفونت های مزمن ویروسی فرض می شد، ویروس شناسان به جستجو پرداختند و “پروتئین های عفونی” را کشف کردند.

وجود میکروارگانیسم‌ها قرن‌ها قبل از اینکه برای اولین بار مشاهده شوند، پیش‌بینی شده بود، برای مثال توسط جین‌ها در هند و مارکوس ترنتیوس وارو در روم باستان.

اولین مشاهده میکروسکوپی ثبت شده از اجسام باردهی قالبها توسط رابرت هوک در سال 1666 انجام شد، اما کشیش یسوعی آتاناسیوس کرشر احتمالاً اولین کسی بود که میکروب‌ها را مشاهده کرد، که او به مشاهده آنها در شیر و مواد پوسیده در سال 1658 اشاره کرد. Antonie van Leeuwenhoek در نظر گرفته شده است.

پدر میکروب شناسی در حالی که در دهه 1670 با استفاده از میکروسکوپ های ساده طرح خود، ارگانیسم های میکروسکوپی را مشاهده و آزمایش کرد. میکروبیولوژی علمی در قرن نوزدهم با کار لویی پاستور و در میکروبیولوژی پزشکی رابرت کخ توسعه یافت.

اشتراک گذاری
محصولات مرتبط
سایز فایلاسم فایل
مقدار #1پیشوند
مقدارپیشوند
docx فرمت فایل
3.553kib حجم فایل